Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Христиан Пендиков дава първите си показания пред следователи в Охрид

Свят

Христиан Пендиков дава първите си показания пред следователи в Охрид

Христиан Пендиков дава първите си показания пред следователи в Охрид - Tribune.bg
Снимка:

Жестоко пребитият на 19-ти януари Христиан Пендиков днес дава първите си показания пред следователи в Охрид, предаде БГНЕС. Това е първото завръщане на Пендиков в родния му град след лечението му в София.

Младежът трябва да опише нападението и причините за побоя. След инцидента от прокуратурата в Охрид съобщиха, че престъплението е извършено поради българската етническа принадлежност на Пендиков.

По време на последното съдебно заседание един от нападателите Илия Спасески с гордост заяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен”. По време на побоя случаен минувач е извикал да спрат, а обвиняемият Илия Спасески отговорил, че "не си заслужава за българин да се вика полиция”, и двамата нападатели продължили да бият Пендиков. Тази информация беше оповестена от прокурора по делото.

Пендиков бе секретар на местното българско сдружение, което заедно с всички останали в страната, вече е закрито от властите в Скопие. Преди това срещу клуба имаше стрелба и вандалски покушения на няколко пъти. До днес няма нито един задържан за тези престъпления. В същото време полицейските и съдебните власти в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. От скоро Христиан Пендиков е български гражданин.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати