Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Христо Грозев: Навални днес беше окончателно убит от Путин - (ОБНОВЕНА)

Свят

Христо Грозев: Навални днес беше окончателно убит от Путин - (ОБНОВЕНА)

Христо Грозев: Навални днес беше окончателно убит от Путин - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

„Днес Навални беше окончателно убит от Путин”. Това написа в Х разследващият журналист Христо Грозев.

Алексей Навални е починал в затвора

Публикацията му в социалната мрежа идва минути, след като от руската служба, която отговаря за затворите в страната, обявиха, че опозиционерът е починал.

Грозев беше основна част от документалния филм „Навални”. Лентата проследи разкритията, които българският разследващ журналист прави, след като критикът е отровен през 2020 г.

„Нямам съмнение, че смъртта на Алексей Навални не е естествена“ – това каза българският разследващ журналист Христо Грозев в ексклузивно интервю пред БТВ.

„Дори пропагандистки руски канали, свързани със специалните служби, нарекоха това политическо убийство. Кои сме ние да се съмняваме в техните собствени думи?“, попита той.

Разследване на Грозев доведе до заснемането на документалния филм за Навални. Той беше отличен и с „Оскар“.

„През последната седмица Навални беше вкаран за пореден път в карцер, което е в нарушение на всички руски правила, закони и Конституция. Той изкара повече от 300 дни в карцера“, коментира Грозев.

„Смъртта настъпва след като Навални се е разходил сутринта, почувствал се е зле. След което са му направили аутопсия и са открили, че има тромбоза в тялото му. Не мога да повярвам, че толкова бързо са направили аутопсия, за да имат такова експертно заключение“.

Според Грозев е сложно да се предвиди какво ще стане в Русия след смъртта на опозиционера. „Младите хора с пълен шок. Очаквам, че въпреки репресиите ще има сериозни протести“, допълни той.

„Ще запомня Навални като единственият човек, който имаше шанс да смени Путин. Единственият, за който младата част от обществото беше готова да излезе на улиците“, каза Грозев.

„Не виждам ситуация, в която светът ще приеме Русия като потенциален партньор. Русия е един режим, който трябва да бъде спрян или унищожен“, категоричен е Грозев.

Той определи последното писмо, което е получил от Навални като „много оптимистично“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати