Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. И Каталуния отново под карантина

Свят

И Каталуния отново под карантина

Снимка:

Каталуния отново е под карантина за поне десет дни. Това е първият испански автономен регион, който предприе тази стъпка поради възстановяването на инфекциите и поради страха от трета вълна от COVID-19 след Коледа, съобщава „Евронюз“.

От този четвъртък придвижването между общините е ограничена, с изключение на трансфери по трудови и образователни причини.

Търговските центрове са затворени и през седмицата могат да се отворят само заведения до 400 квадратни метра. През уикендите могат да се отворят основни магазини, като хранителни или аптеки.

Спортните дейности в затворени пространства са забранени. Баровете и ресторантите ограничават капацитета си до 30% на закрито. Терасите могат да се отварят напълно.

Училищата ще бъдат отворени следващия понеделник, както е планирано, но извънкласните дейности са преустановени.

Като цяло, в Испания заразените са близо два милиона, добавяйки 30 579 положителни резултата през последните три дни, в които са регистрирани 241 смъртни случая. По този начин от началото на пандемията има 51 078 смъртни случая.

По отношение на ваксинацията, започнала на 27 декември, тя продължава да получава критики за своята бавност и несъответствие между регионите.

В цяла Испания са приложени 82 834 дози, което представлява 11,52% от получените ваксини. Процент, който спада, например, до само 6% в автономната област Мадрид.

Испанският министър на здравеопазването Салвадор Ила заяви, че "идват сложни седмици". Но той гарантира, че 100% от испанците ще имат достъп до "безопасна и надеждна ваксина през 2021 г.", ако желаят.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още