Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. И в Америка си имат ген. Мутафчийски – Джо Байдън назначи военен хирург начело на щаба за борба с коронавируса

Свят

И в Америка си имат ген. Мутафчийски – Джо Байдън назначи военен хирург начело на щаба за борба с коронавируса

Снимка:

Америка е пример за подражание за по-голямата част от останалия свят. Показателно е, че едно от първите публични решения на новоизбрания президент на САЩ е свързано  със сформиране на работна група за справяне с коронавируса, начело на която застава генерал, военен хирург. Интересно защо началникът на Националния оперативен щаб генерал за борба с коронавируса в България проф. д-р Венцислав Мутафчийски беше подложен на критики от недоброжелателите си, които твърдяха, че трябвало да бъде не хирург, а вирусолог, за да ръководи НОЩ. Е, явно американците не са съгласни.

Новоизбраният президент Джо Байдън представи ръководителите на щаба за борба с  коронавирус разпространението. Начело, както и в България, застава военният хирург генерал Вивек Мърти.

Американският генерал Мутафчийски е роден във Великобритания и е от семейство на индийски мигранти. Вивек Мърти е признат за един от най-добрите лекари в страната, когато Байдън е вицепрезидент при президента Барак Обама. Назначен е от Обама през 2014 година, но през 2016 година Доналд Тръмп го уволнява

Мърти ще ръководи американския антиковид щаб, заедно с бившия комисар по храните и лекарствата Дейвид Кеслер. Останалата част от щаба предстои да бъде официално потвърдена през тази седмица и както обещават от екипа на Байдън работата в борбата с коронавируса ще започне веднага.

Според медиите в САЩ генерал Вевек Мърти съветва новоизбрания президент още от началото на пандемията и двамата имат готов план за справяне с коронавирус кризата в Америка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още