Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. И в Белгия с лимит за купуването на олио и брашно

Свят

И в Белгия с лимит за купуването на олио и брашно

И в Белгия с лимит за купуването на олио и брашно - Tribune.bg
Снимка:

След Германия и Румъния, и търговците в Белгия взимат мерки срещу презапасяването със стоки от първа необходимост, съобщи БТВ. Две от най-големите вериги за хранителни стоки в Белгия са въвели ограничения в броя на пакетите с брашно и бутилките с олио, които клиентите могат да купят.

„Няма недостиг на продукти, но хората се презапасяват заради войната в Украйна“, коментират търговците. Ограниченията за клиентите най-често са до две бутилки олио и по два пакета брашно на човек. Някои супермаркети са въвели ограничения за купуването на консерви и тоалетна хартия. Според търговците тези количества са достатъчни, за да задоволят нуждите на едно нормално по големина домакинство.

Паника за стоки от първа необходимост обхвана редица европейски страни. Българи от германския град Васербург, например, споделят, че в магазините не се пазарува истерично, но олиото е изчезнало от рафтовете, макар цената му да е 1.79 евро за литър. В търговските вериги има зехтин, но доставки на олио няма.

В съседна Румъния също има опашки пред магазините. Хората се редят за стоки от първа необходимост, като цените на слънчогледовото олио растат с всеки изминал ден. Най-евтиното е около 2 евро, а производителите казват, че цените ще се покачват още. В Сърбия в магазините се предлага само скъпо олио.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати