Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Иновативен „зелен“ поема околната среда в ЕК

Свят

Иновативен „зелен“ поема околната среда в ЕК

Снимка:

Виргиниюс Синкявичюс е номиниран за еврокомисар с ресор „Околна среда и океани“. Литовският министър на икономиката е от партията на „Съюз на фермерите и зелените“ е прочут с въвеждането на иновации. Затова получава и едно от първите места сред най-умните „зелени“ политици в Брюксел. Такова определение на личността му дават европейските медии.

Формацията на едва 28-годишният политик не е част от „Европейските зелени“, предвождани от Ска Келер. Тя пък се размина с поста комисар по околната среда на ЕС. В интервю, дадено миналия месец пред Politico, Келер заявява, че ако Синкявичюс бъде номиниран и избран за поста, това няма да е достатъчно за групата на „Зелените“ в европарламента да подкрепи състава на новата ЕК.

Въпреки това тукашните „еколози“ от коалицията „За да остане природа в България“ вече обявяват в социалните мрежи, че „техен човек“ ще вземе важен ресор в ЕК, пише Труд.

Истината е противоположна на това твърдение – Виргиниюс Синкявичюс е сред младите политици в ЕС, които търсят баланса между икономическото развитие и опазването на околната среда.

На наша територия вече многократно се сблъскахме с опитите на „зелени“ да спират развитието и привличането на повече туристи, съответно доходи и инвестиции за страната, чрез дела в различни съдилища.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив