Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Интерпол разби международна педофилска мрежа – спасени са 50 деца

Свят

Интерпол разби международна педофилска мрежа – спасени са 50 деца

Интерпол разби международна педофилска мрежа – спасени са 50 деца - Tribune.bg
Снимка:

Принос има и българският отдел за борба с киберпрестъпността

Интерпол съобщи, че е разбила международна мрежа от педофили, свързани в т. нар. „тъмна мрежа“. Общо 9 души са арестувани в Тайланд, Австралия и САЩ. Спасени са 50 деца. Разследващите се опитват да установят самоличността на още около 100 деца, които може да са станали жертва на същата мрежа. Принос в разследването, което е продължило две години, има и българският отдел за борба с киберпрестъпността.

Операцията е започнала след разкриването на материали с детска порнография на сайт в „тъмната мрежа“ (darkweb) с близо 63 000 абонати в цял свят. Локализирани са IP адреси в Тайланд, Австралия и САЩ. Българският отдел за борба с киберпрестъпността е дезактивирал сървъра на този сайт, на който в течение на няколко години всяка седмицата са се качвали нови материали.

Сред задържаните е и главният администратор на сайта. Арестуван е в Тайланд и е установено, че самият той е един от извършителите на посегателства на над 11 момчета, включително и племенника му.

Друг администратор е задържан в Австралия. В него са открити хляди материали с детска порнография. В повечето от тях той е главният извършител на посегателствата над деца.

Двамата мъже вече са осъдени. Задържаният в Тайланд е получил присъда от 146 години затвор. Другият е с присъда от 40 години.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати