Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Иран отчете: Над 50% от населението ни е ваксинирано срещу COVID-19

Свят

Иран отчете: Над 50% от населението ни е ваксинирано срещу COVID-19

Иран отчете: Над 50% от населението ни е ваксинирано срещу COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Над половината от населението на Иран е ваксинирано изцяло срещу КОВИД-19, обяви министерството на здравеопазването, съобщават Франс прес, цитирани от БТА.

Медията отбеляза, че броят на заразените и починалите в страната започва да намалява.

От началото на ваксинационната кампания през февруари по две дози са получили над 44,2 милиона души от 83-милионното население на Иран, съобщиха вчера здравните власти. 12,2 милиона други са получили първа доза.

Иран използва различни ваксини, включително китайската „Синофарм“. Страната е най-тежко засегнатата от пандемията в Близкия изток, с над 6 милиона регистрирани случаи на заразяване и близо 129 000 жертви, по данни на министерството на здравеопазването.

Според някои ирански представители дори тези данни подценяват броя на заразените и починалите. Въпреки това броят на новите случаи и починалите е започнал да пада от началото на септември, след като отбеляза рекордни стойности през август.

Иранският президент Ебрахим Раиси нареди вчера отмяна на наложената преди година забрана за движение с частни автомобили в градските райони от 22 до 3 часа. В четвъртък страната отвори „експериментално“ вратите на футболните стадиони, които им позволи да работят с 30 на сто от капацитета си.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати