Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Иран отговори на САЩ: Нямате смелост да ударите 52 цели

Свят

Иран отговори на САЩ: Нямате смелост да ударите 52 цели

Иран отговори на САЩ: Нямате смелост да ударите 52 цели - Tribune.bg
Снимка:

По-рано Тръмп заплаши с „бързо и здраво“ поразяване на ирански цели

САЩ няма да се осмелят да ударят 52 цели на територията на Иран, както по-рано заплаши американският президент Доналд Тръмп, заяви командващият въоръжените сили на Иран Абдулрахим Мусави, предаде РИА Новости.

"В хода на евентуален конфликт в бъдеще, в който се съмнявам, че ще имат смелостта да нанесат удари, ще стане ясно какви са тези числа - 5 и 2", допълни Мусави.

Доналд Тръмп заплаши Иран, в поредица от постове на официалния си профил в Туитър. Президентът на САЩ написа, че "страната няма да приеме повече заплахи" от Иран. "Нека това служи като ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, че ако Иран удари американци или наши активи, ще поразим 52 ирански цели (представляващи 52-та американски заложници, взети от Иран преди много години), някои са от голяма важност за Иран и иранската култура. Тези цели и самият Иран, ЩЕ БЪДАТ УДАРЕНИ МНОГО БЪРЗО И МНОГО ЗДРАВО", написа Тръмп.

По-рано върховният лидер на Иран Аятолах Хаменей се закани, че страната му ще отмъсти за това, че САЩ елиминираха влиятелния генерал Касем Солеймани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети