Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ирония: Политик антиваксър в Италия се разболя от варицела

Свят

Ирония: Политик антиваксър в Италия се разболя от варицела

Ирония: Политик антиваксър в Италия се разболя от варицела - Tribune.bg
Снимка:

Ако е бил ваксиниран, сега нямаше да е болен, смята микробиологът Роберто Буриони.

Италианският политик Масимилиано Федрига, който е известен като върл противник на ваксините, се разболя от варицела. Антиваксърът е бил приет за няколко дни в болница, съобщава The Times.

Преди две години политикът поде кампания против закон, който задължително въвежда поставянето на 12 ваксини при децата. Те включват и ваксини срещу морбили и варицела. Мярката бе предприета заради рязкото увеличаване на заболелите от морбили и на регистрираните смъртни случаи.

Основна причина за разпространение на болестта е именно неваксинирането. Теза на антиваксърите е, че ваксините са опасни. Съществува дори конспиративна теория, че причиняват аутизъм. Последното международно проучване в тази посока доказа, че няма връзка между ваксините и аутизма.

Като яростен противник обаче, заемащият висок пост в партията Северна лига, се противопостави и на последните мерки в Италия. През март страната забрани на деца, които не са ваксинирани, да посещават училище и детски градини, а родителите им ги грози глоба от 500 евро. Причина за тези действия от страна на властите са отново увеличаване на броя заболели от морбили. Федрига посочи, че мярката е „сталинизъм“.

Новината, че се е разболял от варицела предизвика още по-широк дебат по темата с ваксините в социалните мрежи. Мнозина му се присмяха и видяха голяма ирония в случилото се.

„Г-н Федрига, както и много други възрастни, не са се ваксинирали ... ако е бил ваксиниран като възрастен, той ще бъде в перфектно здраве", споделя микробиологът Роберто Буриони.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати