Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Испания наложи блокада на Мадрид и предградията

Свят

Испания наложи блокада на Мадрид и предградията

Снимка:

Причината -високият брой случаи на COVID-19

Испания с блокада на столицата Мадрид и предградията заради високия брой случаи на COVID-19. Хората няма да имат право да напускат района, освен при крайна необходимост. Посетители от други части на страната също няма да бъдат допускани. Детските площадки и парковете също ще бъдат затворени.Социалните събирания ще бъдат ограничени до шест души.

В столицата са събрани около една трета от всички близо 140 000 нови заразени през последните 2 седмици. До момента обаче не е ясно кога ограниченията влизат в сила.

„Мадрид е специален, защото здравето на Мадрид е здравето на Испания. Заповедта ще бъде публикувана в официалния държавен вестник в следващите няколко дни. Тя е резултат от общо решение и ще засегне всички региони на столицата”, заяви Салвадор Ила - министър на здравеопазването на Испания.

В сряда мнозинството от регионалните правителства, които отговарят за здравеопазването, гласуваха за налагането на ограничения в райони с повече от 100 000 жители, ако изпълнят три критерии - 500 случая на 100 000 жители, 35% заемане на пациенти в интензивно лечение единици и положителни резултати в 10% от тестовете. Мадрид, който има 780 инфекции на 100 000, вече отговаря на критериите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема