Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Испания съобщи за първа смърт от коронавируса, в САЩ жертвите вече са 9

Свят

Испания съобщи за първа смърт от коронавируса, в САЩ жертвите вече са 9

Снимка:

В световен мащаб: 93,158 заразени, 3,198 смъртни случая и 50,690 души, които са се възстановили без трайни последствия за здравето

Китай отчете още 38 смъртни случая, причинени от новия коронавирус, но и общ спад в новите случаи на заразяване за трети пореден ден, съобщи АФП.

С това общият брой на смъртните случаи в цялата страна вече е 2981, заяви Националната здравна комисия, като повече от 80 200 души са заразени. В световен мащаб статистиката е следната: 93,158 заразени, 3,198 смъртни случая и 50,690 души, които са се възстановили без трайни последствия за здравето.

Броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Япония, включително тези от борда на круизния кораб „Даймънд Принцес” вече е 1000 души. До момента са загинали дванадесет души и тази цифра не се е променила от миналата неделя.

Сред заразените с новия коронавирус в Япония, само 59 души са в сериозно състояние - свързани с апарати за изкуствено дишане или настанени в отделения за интензивно лечение. По-голямата част от заболяването е сравнително леко, съобщи Министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония.

Испанските власти съобщиха за първата смърт в резултат на инфекция с коронавирус в страната. Става дума за мъж, който е починал миналия месец в източния регион на Валенсия. Едва сега медицинските анализи, направени след смъртта, са се оказали положителни за вируса.

Броят на жертвите на коронавирус в американския щат Вашингтон в САЩ е нараснал до девет. Освен това са потвърдени 27 случая на заболяването, над 230 души са под наблюдение.

По-рано беше съобщено, че властите в Ню Йорк са поискали допълнителни 40 милиона долара за борба с разпространението на вируса.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още