Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Испания вече е рискова ковид зона и за германците

Свят

Испания вече е рискова ковид зона и за германците

Снимка:

Немски туристи ще трябва да представят негативен тест на връщане

Властите в Германия определиха цяла Испания като рискова ковид зона, съобщи Ройтерс. Решението на правителството в Берлин означава, че всички туристи, които се завръщат от почивка в тази страна, ще трябва да представят негативен тест, за да избегнат карантиниране.

Броят на заразените с ковид в Испания се удвои само за седмица, като това се обяснява с разпространението на Делта варианта на коронавируса при неваксинираните младежи.

Заради нарастването на заболеваемостта на 9 юли държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон посочи като рискова дестинация най-вече Каталуния, където много французи прекарват лятната си отпуска и им препоръча да останат във Франция. Той упрекна Испания, че е разрешила влизането на туристи от трети страни със сертификати за ваксинация с ваксини, които не са получили одобрението на Европейската агенция по лекарствата.

Испанският министър на туризма Рейес Марото от своя страна поиска Испания да не бъде „заклеймена“ от нарастването на инфекциите, защото е безопасна дестинация и растежът е общ за целия свят.  


Топ новини

виж още

Актуална тема