Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Исторически ден за Сърбия: Започва строителството на метро в Белград

Свят

Исторически ден за Сърбия: Започва строителството на метро в Белград

Исторически ден за Сърбия: Започва строителството на метро в Белград - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на финансите в сръбското правителство Синиша Мали съобщи, че всичко е готово за започване на строителството на белградското метро, предаде Танюг.

„Исторически ден, който дочакаха поколения наши граждани“, е написал Мали в Инстаграм.

„Много власти преди нас планираха изграждане на метро, но никой не направи нищо конкретно по този въпрос. Ние, от друга страна, от дълго време активно работим по този проект, който е от огромно стратегическо значение за град Белград и Република Сърбия“, заяви Мали.

Министърът посочи, че метрото, което ще се изгради, ще бъде най-съвременно и напълно автоматизирано. Първата линия ще бъде дълга 21,1 километра и ще има 21 станции. Втората линия ще бъде дълга 21 километра и ще има 23 станции, двете линии ще се пресичат на "Савския" площад.

„Исторически ден за Сърбия“, пише и вестник „Вечерне новости", отбелязвайки, че изграждането на метрото е започнало на Макишко поле. Извършва се насипване на терена, където ще се изгради депо на метрото. Ще се извършват дейности на 72 хектара площ. Изграждането на депото ще се реализира от компанията Power China. Срокът за изпълнение на тази дейност е 36 месеца.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети