Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Италианска медия: Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин

Свят

Италианска медия: Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин

Италианска медия: Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин - Tribune.bg

Не само Орбан. Новата фантастична четворка на Путин“. С това заглавие излиза италианския сайт за новини и анализи FormicheНа заглавната снимка редом до „обичайните заподозрени“ Виктор Орган и Александър Вучич са и Едуард Хегер от Словакия и Кирил Петков.

Войната на Русия в Украйна разби Вишеградската четворка, а неутралитета и двусмислието приближиха Орбан и Вучич в Унгария и Сърбия. Заедно с България и Словакия, нов проруски конгломерат си пробива път в Източна Европа – точно нещото, от което Путин се нуждае, пише изданието.

The Russian war in Ukraine breaks the Visegrad group, neutralism and ambiguity pull the sprint to Orban and Vucic in Hungary and Serbia. With Bulgaria and Slovakia, a new pro-Russian conglomerate is making room in Eastern Europe that Putin needed

В София войната, която докосва българските граници на Черно море, се превърна в земетресение за правителството на либерала Кирил Петков. В края на февруари премиерът трябваше да уволни министъра на отбраната си, който отказа да нарича ставащото в Украйна „руско нашествие“, анализират италианските журналисти.

Месец по-късно той виси на косъм: той гласува в подкрепа на санкциите на ЕС, но се противопостави на изпращането на оръжие в Киев и забраната на вноса на енергия от Москва. Сега той се колебае относно другата ключова игра в сблъсъка между ЕС и Русия: дали да се поддаде или не на искането за изнудване на Путин да плаща вноса на газ в рубли. Повечето страни от ЕС вече отговориха „не, благодаря“, докато в София цари неяснота“, гласи частта, посветена на България.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати