Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Италианската полиция намери съкровище от 15 млн. евро на банда трафиканти

Свят

Италианската полиция намери съкровище от 15 млн. евро на банда трафиканти

Снимка:

28 кашона с евро са били зазидани между две стени на апартамент в Милано

Италианската полиция намери съкровище от 15 млн. евро на банда трафиканти, съобщават властите на Апенините. Твърди се, че това е най-голямата сума кеш за всички времена, която е била намирана някога в Италия.

Според материал на в. “Стампа” съкровището е на банда наркотрафиканти, контролиращи пазара на дрога в Милано.

Евро банкнотите са били укрити в 28 кашона и зазидани в пространство от 40 см между две стени в спалнята на апартамент. Жилището е било наето от  Джузепе Кауки, баща на царя на дрогата на местната борса - Масимилиано. До съкровището на наркотрафикантите полицията стига след сигнал на бивш съратник на Кауки, който е в затвора с 16-годишна присъда за наркотрафик. Плячката си наркотрафикантите натрупали чрез трафик предимно на хашиш. Той тръгвал от Мароко и с частни яхти и италиански скипъри стигал до крайбрежието на област Лигурия.

Италианските следователи от дирекцията “Антимафия” се снабдили с плановете на много апартаменти. В плана на едно от жилищата, взето под наем от бащата на наркотрафиканта, имало нещо съмнително. Зад трикрилен гардероб в спалнята и зад бетонната стена, направена там преди 2 г., били открити кашоните с парите. Бащата на Кауки е автомонтьор, който не е декларирал никакви доходи пред данъчните.

Зидар, смятан за експерт по скривалищата, направил тайника в апартамента. Милионите, конфискувани от властите, ще отидат в Единния фонд на правосъдието.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още