Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Италия и Австрия с нови по-строги ограничения за коледните и новогодишни празници

Свят

Италия и Австрия с нови по-строги ограничения за коледните и новогодишни празници

Снимка:

Италия

Страната ще бъде поставена под национална карантина през голяма част от коледния и новогодишния празничен период, каза министър-председателят Джузепе Конте, цитиран от световните агенции. По време на официалните празници страната ще бъде под ограничения на "червената зона", като ресторантите и баровете са затворени, а италианците могат да пътуват само по работа, здравословни причини и спешни причини. Съгласно новите правила магазините, които не са от първостепенно значение, ще бъдат затворени между 24 и 27 декември, между 31 декември и 3 януари и на 5 и 6 януари.  На магазините ще бъде позволено да отворят между 28 и 30 декември и на 4 януари, а хората ще могат да излизат от домовете си в тези дни. Ще бъдат разрешени ограничени домашни посещения.  Максимум двама гости могат да бъдат приемани като в това число не влизат лицата под 14-годишна възраст. Вечерният час от 22:00 до 05:00 се запазва. 

 

Премиерът Джузепе Конте Премиерът Джузепе Конте

Австрия  

От 26 декември до 18 януари догодина Австрия се затваря за трети път заради коронавируса, съобщи канцлерът Себастиян Курц. Затварят се търговските обекти, с изключение на магазините със стоки от първа необходимост и аптеките, салоните за красота и фризьорските салони. Ще действат денонощни ограничения за излизане от къщи. Хотелите и ресторантите са затворени от 3 ноември. Тези, които ще празнуват Коледа навън, трябва да се приберат по домовете си най-късно в полунощ на 25 декември, пише „Дер Щандарт“. В страната от 18 януари започва масово тестване, а тези, които не желаят да бъдат проверени ще трябва да останат  затворени още една седмица до 24 януари, уточни канцлерът. Училищата ще останат на дистанционно обучение до 17 януари, а след това ще могат да се върнат в училище или с отрицателни тестове, или с предпазни маски.

Швейцария 

Швейцарското правителство нареди от 22 декември - вторник да бъдат затворени всички ресторанти, спортни и фитнес зали и призова хората да си стоят вкъщи, за да се овладее ситуацията с пандемията, предаде Ройтерс. Решението бе обявено след настоятелни призиви от учени и медицински експерти за въвеждане на по-строги мерки. "Хората трябва да сведат социалните си контакти до минимум и да се въздържат от неналожителни пътувания и екскурзии", се казва в правителственото съобщение. Посочва се също, че в предстоящите седмици може да се наложат и още по-строги мерки при влошаване на ситуацията. Отделните кантони носят отговорност за своите ски курорти, като се посочва, че спортни дейности на открито могат да се практикуват само в групи до пет души. Правителството реши да не налага нови ограничения върху броя на хората, които могат да участват в частни събирания, както и по-твърди мерки като вечерен час, какъвто е въведен в съседна Франция. Магазините остават отворени, но с ограничения за броя на хората, допускани в тях.  

ЗалцбургЗалцбург

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още