Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Италия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ

Свят

Италия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ

Италия ще намалява отоплението през зимата, за да пести газ - Tribune.bg
Снимка:

Италия ще ограничи отоплението в домовете и офисите през зимата, за да пести газ и да намали рисковете от недостиг при евентуалното пълно спиране на руските газови доставки, предаде Ройтерс.

Планът на правителството предвижда температурата в жилищните и обществените сгради да бъде фиксираната на 19 градуса, с един по-ниско от предвижданото досега, а в сградите с промишлено предназначение - на 17 градуса. Отоплението освен това ще бъде включвано с час по-малко всеки ден.

Властите в Рим освен това водят преговори с асоциацията на индустриалците "Конфиндустрия" за допълнително доброволно намаляване на потреблението на газ от бизнеса.

Италия се надява мерките да намалят консумацията на газ с 3,2 милиарда куб. метра за периода август-март, а други 2,1 милиарда да бъдат спестени, като за производството на електричество бъдат използвани алтернативни горива.

Тези и някои допълнителни мерки би трябвало да осигурят заложеното от ЕС като цел намаление на потреблението на газ с 15 на сто спрямо нивото от миналата година. В началото на годината Италия внасяше около 40 на сто от газа, който потребяваше, от Русия.

 

 


Етикети Италия
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети