Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Италия удължава забраната за несъществени пътувания

Свят

Италия удължава забраната за несъществени пътувания

Снимка:

Правителството на Италия удължи до 27 март забраната за несъществени пътувания между 20-те региона на страната. Според експертите, това забавя разпространението на силно заразни варианти на коронавирус, съобщи Ройтерс.

Забраната за пътуване между регионите беше въведена непосредствено преди Коледа и трябваше да изтече на 25 февруари, но здравните специалисти се опасяват, че облекчаването на ограниченията може да доведе до нов скок в случаите, предизвикани от така наречения „британски“ вариант на коронавируса.

В първите си решения във връзка с Covid-19 новият кабинет на премиера Марио Драги разшири ограниченията за посещение на семейства и приятели. Според тях, не повече от двама възрастни едновременно могат да бъдат допуснати в дома на друг човек, пише БГНЕС.

Не се разрешават посещения в така наречените червени зони, където са въведени най-строгите ограничения. Понастоящем нито един регион не е класифициран като „червен“, но някои провинции, градове и села са определени като такива.

Подобно на други държави от Европейския съюз, Италия стартира кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 в края на декември и досега са поставени 3,5 милиона ваксини, включително втора доза.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още