Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Изключения от правилото за пътуване до Великобритания със задграничен паспорт

Свят

Изключения от правилото за пътуване до Великобритания със задграничен паспорт

Изключения от правилото за пътуване до Великобритания със задграничен паспорт - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с настъпващите на 1 октомври 2021 г. промени, според които българските граждани ще могат да влизат във Великобритания само с валиден международен паспорт, информираме за изключенията от това правило, пишат от Министерството на външните работи.

По данни на посолството ни в Лондон освен придобилите Статут на уседналост или Временен статут на уседналост с лична карта във Великобритания ще бъдат допускани и тези граждани, които са подали заявление за статут по Схемата за уседналост, но още не са получили решение от компетентните власти.

С лична карта до Великобритания ще могат да пътуват и гражданите, на които правото да пътуват с такъв документ до Великобритания е гарантирано със Споразумението за оттегляне, като например погранични работници и граждани, пристигащи в страната на планово лечение със съответния документ (удостоверение S2), издаден от НЗОК.

От ведомството напомнят, че останалите граждани, считано от 1 октомври 2021 г., могат да влизат във Великобритания само с международен паспорт, като той трябва да е с валидност за целия период на планирания престой. Гражданите, които не представят такъв документ, няма да бъдат допускани в страната.

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема