Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Изпращат принц Филип с топовни салюти, поклонението му ще бъде в тесен кръг

Свят

Изпращат принц Филип с топовни салюти, поклонението му ще бъде в тесен кръг

Снимка:

По-късно се чакат и подробности за погребението

Светът продължава да скърби за смъртта на принц Филип. Паметта му ще бъде почетена с топовни салюти в цяла Великобритания и Гибралтар. Ще се включат и британските военни кораби, пише Би Би Си. Салютите ще бъдат в един и същи час в градове включително Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст, съобщи министерството на отбраната. Те ще бъдат предавани онлайн и на живо по телевизията като е отправен призив хората да ги гледат от домовете си.

Съпругът на кралица Елизабет Втора почина вчера сутринта в съня си.

Днес се очакват подробности за погребението му като най-вероятно то ще бъде в тесен кръг - до 30 души- заради пандемията.

Почит към дядо си принц Филип, изказа и живеещият в САЩ принц Хари.

Световните лидери също продължават да изказват съболезнованията си.

„Знамената ще бъдат спуснати наполовина в Нова Зеландия в знак на почит към кончината на принца. За всички, които искат да изразят съболезнованията си има онлайн книга, организирана от кралската фамилия. От името на хората в Нова Зеландия изказваме искрените си съболезнования на кралското семейство“, заяви Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия.

Всички правителствени сгради в Обединеното кралство остават със свалени наполовина знамена, а камбаната на Уестминстърското абатство би 99 пъти в негова чест. В знак на уважение политическите партии спряха предизборните си кампании за предстоящите избори през 6 май.  

Топовни салюти в памет на прин ФилипТоповни салюти в памет на прин Филип

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още