Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Израел с пробив при разработването на антитяло срещу COVID-19

Свят

Израел с пробив при разработването на антитяло срещу COVID-19

Снимка:

Около100 изследователски групи по света работят по ваксина срещу новия коронавирус

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет обяви, че в Израелския биологичен институт е разработено вирусно антитяло, съобщи „Таймс оф Израел“. Бенет съобщи, че е станал свидетел на „значителен пробив“ в борбата срещу COVID-19, извършен от Израелския институт за биологични изследвания. По думите му учените са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение.

„В секретното отделение на института са разработили „антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните “, се казва в прессъобщение на кабинета на министъра.

Институтът е бил в процес на патентоване на откритието, „а на следващия етап изследователите ще се обърнат към международните компании за производство на антитялото в търговски мащаб“.

„Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение“, посочва министър Бенет.

Той не уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора.

По-рано премиерът Бенямин Нетаняху обеща 60 милиона долара по време на международната донорска конференция за набиране на средства за съвместната борба срещу пандемията от коронавирус.

Около100 изследователски групи по света работят по откриването на ваксина срещу новия вид коронавирус, припомня БГНЕС. 10 от тях са в ранен стадий на изпитания върху хора или имат готовност да започнат такива. В момента няма как да се предвиди, коя от ваксините – ако бъде разработена такава, ще бъде безопасна и ефективна.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още