Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Израел възобновява приема на ваксинирани чуждестранни туристи от 9 януари

Свят

Израел възобновява приема на ваксинирани чуждестранни туристи от 9 януари

Израел възобновява приема на ваксинирани чуждестранни туристи от 9 януари - Tribune.bg
Снимка:

От 9 януари Израел възобновява приема на ваксинирани чуждестранни туристи или на преболедували ковид от държави с нисък ръст на разпространение на коронавирус.

„Премиерът, министърът на външните работи, на здравеопазването, на вътрешните работи, на туризма и транспорта решиха, че от неделя, 9 януари 2022 г., чужденци които са ваксинирани срещу коронавирус или са преболедували ковид и идват от държавите от оранжевия списък, могат да получат разрешение за влизане в страната, ако попълнят предварително онлайн формуляр, направят PCR или антигенен тест преди качването в самолета и PCR тест при пристигането в Израел с последваща 24-часова изолация или получаване на отрицателен PCR тест”, се казва в прессъобщение на Министерството на здравеопазването.

Посочва се, че „чужденци, които не са били ваксинирани и не са се възстановили в съответствие с определението на Министерството на здравеопазването, няма да имат право да влязат в Израел“. Освен това туристи от страни, включени в червения списък, няма да могат да влизат на територията на еврейската държава, без да получат разрешение от Комисията по извънредни случаи, допълват от министерството.

Комисия от Министерството на здравеопазването в понеделник препоръча на израелското правителство да изключи от червения списък държавите ЮАР, Унгария, Нигерия, Испания, Португалия, Франция и Канада. В групата на опасните и забранени да бъдат посещавани от граждани на Израел страни остават ОАЕ, САЩ, Етиопия, Великобритания, Танзания, Мексико, Швейцария и Турция.

От март 2020 г. до ноември 2021 г. Израел беше напълно затворен за чужденци. Влизането в страната беше възможно само за завръщащи се израелци. От май, като част от пилотна програма, в страната са приети организирани чуждестранни туристически групи, напълно ваксинирани с одобрени от САЩ препарати.

На 1 ноември Израел отвори границите си за чуждестранни туристи, ваксинирани с одобрени от СЗО ваксини при спазване на редица условия за броя на получените дози. Но от 29 ноември заради разпространението на щама Омикрон страната отново затвори границите си за чужди граждани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати