Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Изтекоха данни на стотици германски политици от всички партии в Бундестага

Свят

Изтекоха данни на стотици германски политици от всички партии в Бундестага

Изтекоха данни на стотици германски политици от всички партии в Бундестага - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Катарина Барли заговори за атака срещу демокрацията

В мрежата са публикувани личните данни на стотици германски политици от почти всички партии в Бундестага. Сред тях е и канцлерът Ангела Меркел, съобщава телевизия ARD. В Туитър вече са разпространени нейните имейл адрес, номер на факс, както и писма от и до нея.

Данните за политиците включват още информация за кредитни карти, адреси, номера на мобилни телефони, лични писма и копия от лични карти. Не е установено дали данните са автентични, а мотивите на хакерите остават неизвестни.

Медиите съобщават, че списъкът не съдържа данни за политици на дяснопопулистката Алтернатива за Германия. Данните са разпространени чрез онлайн платформа, регистрирана в Хамбург. Чрез този акаунт, който има 16 000 последователи, по-рано са разпространени и класифицирани данни за редица германски знаменитости, предава ТАСС.

Информацията се проверява от Федералната служба за защита на Конституцията, която изпълнява функциите на контраразузнаване. Щетите, причинени от действията на хакерите, се оценяват като големи, но няма важни данни в списъка от политическа гледна точка.

Министърът на правосъдието Катарина Барли осъди изтичането на данните. Тя го определи като „сериозно“ и заяви, че това е удар срещу демокрацията. Тя призова извършителите да бъдат открити и да се изясни какви са били мотивите им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати