Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Човешка грешка доведе до изтриването на хиляди данни от компютрите на британската полиция

Свят

Човешка грешка доведе до изтриването на хиляди данни от компютрите на британската полиция

Снимка:

Премахнати са около 400 000 записи

Поради човешка грешка хиляди данни са изтрити от компютрите на британската полиция, касаещи ДНК и друга информация от досиетата на заподозрени за криминални престъпления, заяви в долната камара на британския парламент министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус, предава "Асошиейтед прес".

Премахването на данните е станало по време на "редовна процедура по поддръжка" на сървъра, който съхранява 13 млн. досиета. Министърът обясни, че са били изтрити около 400 000 записи, включително данни за 213 000 закононарушения и за 170 000 ареста.

"Това очевидно е много сериозна ситуация", изтъкна Молтхаус. По думите му цялостна картина за последиците от грешката ще има до няколко дни.

Депутатът Ивет Купър коментира, че е "много трудно да се разбере как 400 000 досиета могат да бъдат изтрити от такава ключова система, без да има надлежна резервна система.

Според Молтхаус в момента се предприемат усилия да бъдат възстановени изтритите данни, но не може да се гарантира, че грешката няма да се отрази на някои криминални разследвания.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още