Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Извънредно положение в Италия заради срутилия се мост

Свят

Извънредно положение в Италия заради срутилия се мост

Снимка:

Продължава издирването на оцелели

Италианският премиер Джузепе Конте обяви 12 месеца извънредно положение в района около Генуа, заради срутилия се мост "Моранди". Освен това правителството освобождава 5 милиона евро от фонда за извънредни ситуации в страната за региона.

„Това е неприемлива трагедия, която не бива да се случва в модерния свят. Правителството ще направи всичко възможно да предотврати подобни трагедии в бъдеще“, заяви Конте.

Продължава да не е ясна причината за трагедията, но в обществото има недоволство срещу фирмата -концесионер на моста. Правителството вече е започнало процедура по отмяна на концесията за Аутостраде пер л'Италия. От компанията обаче твърдят, че на всеки 3 месеца са правели щателни проверки за състоянието на моста и нищо не е подсказвало, че той може да се срути.

Продължава и издирването на оцелее под разломките, но спасителите смятат, че шансът на затрупаните хора вече е минимален.

До момента броят на загиналите в трагедията е 39, като 16 са в болница и 9 от тях са в тежко състояние. Очаква се обаче броят на жертвите да се увеличи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив