Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Калашников” пусна оръжие, което учи собственика си как да стреля

Свят

„Калашников” пусна оръжие, което учи собственика си как да стреля

Калашников пусна оръжие, което учи собственика си как да стреля - Tribune.bg
Снимка:

Директорът на „Калашников” Дмитрий Тарасов изненада почитателите на групата, като обяви, че е разработен нов продукт, който е пълен с екстри и учи собственика си как да стреля. Новият автомат е наречен МР-155 Ultima и има вграден компютър, който направлява клиентите как да си служат с него.

„Това е първото такова оръжие. Задачата е да привлече онази част от публиката, която е родена с джаджи и не може да си представи нещата без тях“, коментира Тарасов в интервю за РБК.

По думите му класическият лов днес става все по-рядък, дори необичаен. „Затова бих искал да включа ... хипстърите, поколението Z“, каза той.

„Наистина искам хората да притежават отговорно оръжия и в същото време да ги използват“, уточнява Тарасов. Според него очакваната цена на новия високотехнологичен автомат, който беше представен за първи път на военно изложение извън Москва миналото лято, е 1348 долара.

Тарасов напомни, че групата „Калашников“ е най-големият производител на оръжия в Русия и произвежда около 95 процента от „цялото руско стрелково оръжие“, както и че случаите на масови разстрели в Русия са сравнително редки.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети автомат

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети