Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Камарата на представителите отложи разглеждането на помощта за Украйна

Свят

Камарата на представителите отложи разглеждането на помощта за Украйна

Камарата на представителите отложи разглеждането на помощта за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ ще може да гласува пакета за помощ за Украйна едва в средата на март.

„Не искам да говоря от името на председателя (на Камарата на представителите Майкъл Джонсън), но мисля, че той иска първо да премине през надлежния процес, който ще ни отведе до 8 март, и след това да премине към допълнителни (разпределение на средства - бел.ред.), ”, каза председателят на Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Маккол, цитиран от западни медии, на които се позовава украинската агенция УНИАН.

Маккол прегледал законопроекта за помощта за Украйна, но вече има опасения към промените във военното финансиране. Той е убеден, че Камарата на представителите ще приеме този документ, ако председателят Майкъл Джонсън позволи гласуване, въпреки съпротивата на активна група законодатели, която е най-тясно свързана с бившия президент Доналд Тръмп.

„Мисля, че промиването на мозъци, ако щете, че трябва да избираме между нашата южна граница и Украйна, вече се е случило. Не съм съгласен с това. Мисля, че сме велика нация и можем и едното, и другото, и още нещо“, подчерта председателят на комисията.

На 13 февруари Сенатът на САЩ най-накрая одобри пакетен законопроект за предоставяне на финансова помощ на Украйна, Израел и Тайван. След това Камарата на представителите реши да излезе във ваканция до 28 февруари. Конгресмените така и не приеха важния документ. Президентът на САЩ Джо Байдън остро разкритикува решението на законодателите, като каза, че неспособността да се подкрепи Украйна в този критичен момент никога няма да бъде забравена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати