Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Камила ще бъде провъзгласена за „кралица“ при коронацията на Чарлз III

Свят

Камила ще бъде провъзгласена за „кралица“ при коронацията на Чарлз III

Камила ще бъде провъзгласена за кралица при коронацията на Чарлз III - Tribune.bg
Снимка:

В същото време показаха първия официален портрет на крал Чарлз III

Камила официално ще се титулова „кралица“ след коронацията на крал Чарлз, съобщи „Дейли Мейл”. Източници от Бъкингамския дворец коментират, че титлата „кралица консорт“ е имала смисъл в първите дни на тяхното управление, за да се направи разграничение между Камила и Елизабет II. След коронацията обаче е подходящо титлата да бъде „кралица Камила“.

Новината дойде, след като официалните лица публикуваха изображение на цветно илюстрираната покана, която ще бъде изпратена по-късно този месец на 2000 гости, които са си осигурили така желаното място в Уестминстърското абатство на 6 май.

Първата подсказка, че дългогодишната мечта на краля съпругата му да бъде коронясана за кралица, редом с него най-накрая ще бъде осъществена, дойде от формулировката на самата покана: „Коронацията на техни величества крал Чарлз III и кралица Камила“.

Специална роля в церемонията ще имат 9-годишният принц Джордж и тримата внуци на кралица Камила.

Поканите за коронацията са отпечатани на рециклирана хартия и са украсени с цветни диви животни и цветя. Дизайнът е на художника Андрю Джеймисън от Гилдията на творците, чийто почетен член е кралят.

В същото време първият официален портрет на крал Чарлз III беше представен официално в Лондон. В трогателен знак на починалата майка на монарха той е нарисуван с маслени бои от художника Аластър Барфорд, бивш стипендиант на QEST - Queen Elizabeth Scholarship Trust, който присъства на официалното откриване на творбата си.

Художникът, който нарисува и кралица Елизабет II през 2015 г., е разполагал само с две седмици, за да завърши портрета. Картината е поръчана от Illustrated London News и ще бъде поставен на корицата на специалното издание за коронацията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати