Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Канада е готова да приеме над 1 милион нови жители

Свят

Канада е готова да приеме над 1 милион нови жители

Канада е готова да приеме над 1 милион нови жители - Tribune.bg
Снимка:

Така страната ще се справи с икономическите предизвикателства

Канада търси над 1 млн. нови жители, а целта е да се справи с икономическите предизвикателства. Това съобщава сайтът bgvoice.

286 хил. са новодошлите жители в страната през 2017 година. Тази цифра прогресивно расте и се очаква през следващите три година да достигне милион. Според плана, одобрен от парламента, тази година Канада ще приеме 350 000, през 2020 - 360 000, а през 2021 г. - 370 000.

Притокът на имигранти ще компенсира застаряващото население и намаляващата раждаемост в страната. Според прогнозите към 2035 г. пет милиона канадци ще излязат в пенсия. Така икономиката на страната ще се нуждае от нова работна сила.

"Благодарение най-вече на новодошлите, които приветствахме през цялата си история, Канада се превърна в силна и жизнена страна, в която всички се радваме да живеем", коментира Ахмед Хюсен, министър на имиграцията, бежанците и гражданството (IRCC), който също е мигрант от Сомалия.

Приятелската позиция на страната към новите жители се явява като контрапункт спрямо отношението към имигрантите в САЩ. За разлика от съседите си, Вашингтон в лицето на президента Доналд Тръмп прави всичко възможно да спре миграцията. Той дори се опитва да изгради ограда с Мексико, за да попречи на мигрантите да влязат в страната му.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Канада, миграция

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати