Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Канада със санкции за служители на Газпром и Роснефт

Свят

Канада със санкции за служители на Газпром и Роснефт

Канада със санкции за служители на Газпром и Роснефт - Tribune.bg
Снимка:

Канадските власти разшириха икономическите санкции срещу Руската федерация, добавяйки към санкционните списъци 10 ключови служители на компаниите Газпром и Роснефт. Това се казва в изявление на канадското външно министерство.

„Външният министър Мелани Жоли обяви нови санкции съгласно Регламента за специалните икономически мерки в отговор на непредизвиканото и неоправдано нахлуване на Русия в Украйна“, се казва в документа. „Тези нови мерки налагат ограничения за 10 ключови представители на две важни компании в руския енергиен сектор, Роснефт и Газпром.

Министерството на външните работи отбеляза, че тези ограничения имат за цел „да окажат допълнителен натиск върху руското ръководство да спре нарушенията на суверенитета и териториалната цялост на Украйна“. Списъкът на лицата, включени в следващия пакет от санкции, не е приложен към документа.

Освен това канадските власти разшириха списъка със санкции срещу Руската федерация, който беше обявен на 24 и 26 февруари. Това се посочва на сайта на канадското правителство.

В списъка по-рано бяха добавени заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, министър-председателят Михаил Мишустин, кметът на Москва Сергей Собянин, губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов, ръководителят на президентската администрация Антон Вайно, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, пратеникът на президента на север Юрий Чайка, вицепремиерът - пълномощен представител на президента на Руската федерация в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев, ръководителят на Федералната митническа служба на Русия Владимир Булавин, пратеник на президента за Урал Федерален окръг Владимир Якушев, пратеникът на президента в Приволжския федерален окръг Игор Комаров, пратеникът на президента в Сибирския федерален окръг Анатолий Серишев, пълномощният представител на президента на Руската федерация в Северозападния федерален окръг Александър Гуцан.

На 24 и 26 февруари премиерът Джъстин Трюдо обяви, че Канада въвежда трети пакет от икономически санкции, който включва руския президент Владимир Путин, руския външен министър Сергей Лавров, министъра на отбраната Сергей Шойгу, Министърът на финансите Антон Силуанов, министърът на правосъдието Константин Чуйченко и началникът на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов.

Канада вече наложи три пакета икономически санкции срещу Русия - на 22, 24 и 26 февруари.


Топ новини

виж още
Актуална тема