Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Карта на смъртта“ - стотици места за публични екзекуции в Северна Корея

Свят

„Карта на смъртта“ - стотици места за публични екзекуции в Северна Корея

Снимка:

Деца са карани да гледат убийствата

318 обекта – толкова са местата, използвани за публични екзекуции в Северна Корея и идентифицирани от южнокорейска НПО. Организацията The Transitional Justice Working Group успява да направи „карта на смъртта“, след като в продължение на 4 години са проведени интервюта на 610 севернокорейски дезертьори.

Смъртната присъда в Северна Корея може да се издаде от кражба на крава през гледане на южнокорейска телевизия, до подготвян преврат. 

Публичните екзекуции се проведоха в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки. Тълпи от 1000 или повече души се съберат, за да наблюдават тези екзекуции, съобщи НПО -то в доклада си.

В доклада се твърди, че членове на семействата на осъдените на смърт, включително деца, понякога са били принуждавани да гледат събитието. Има данни, че дете на 7 години е било свидетел на публична екзекуция. 

Някои публични екзекуции се извършват и в места за задържане като затвори и трудови лагери - където хората, осъдени за политически престъпления, се принуждават да извършват тежък физически труд.

А посланието е - „това може да се случи и на вас“. Така екзекуциите се превръщат в основно оръжие за всяване на страх сред населението на Северна Корея.

Има данни и че тези масови убийства се използват все по-малко. Заради информационното затъмнение в Северна Корея обаче нищо не може да бъде потвърдено със сигурност. Не са малко случаите на информация, че висш служител на правителството е убит, а след това той се появява на публична проява.  

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив