Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кашоги: Арабският свят е изправен пред Желязна завеса

Свят

Кашоги: Арабският свят е изправен пред Желязна завеса

Кашоги: Арабският свят е изправен пред Желязна завеса - Tribune.bg
Снимка:

Публикуваха последната статия на изчезналия журналист

Арабският свят е изправен пред собствената си версия на Желязна завеса, наложена не от външни актьори, а от вътрешни сили, които се борят за власт. Това пише в последната статия на изчезналия журналист Джамал Кашоги, която „Вашингтон пост“ публикува сега.

"Арабският свят се нуждае от съвременна версия на старите транснационални медии, за да могат гражданите да бъдат информирани за глобалните събития. По-важното е, че трябва да осигурим платформа за арабски гласове", посочва журналистът.

От изданието, в което пишеше журналистът от Саудитска Арабия, обясниха, че са изчаквали с публикуването на последната му статия, с надеждата, че той ще се върне.

„Колумнистът напълно е предал своята ангажираност и страст към свободата в Арабския свят. Свобода, за която очевидно е дал живота си“, пише редакторът на изданието.

Опасенията, че той е убит от Саудитска Арабия в посолството им в Истанбул се засилват. Турция продължи да прави огледи на посолството, като твърди, че разполага с доказателства за неговото убийство.

Американският президент Доналд Тръмп призова Анкара да покаже записа, за който твърди, че доказва убийството на журналиста. Тръмп иска солидни доказателства, в противен случай отказва да скъса  връзките със Саудитска Арабия. Президентът разговаря и с принца на Рияд, който го е уверил, че не знае нищо за изчезналия журналист. Според турските власти обаче убийството на Кашоги е поръчано от най-високо ниво в Рияд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати