Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ким Чен-ун е в кома?

Свят

Ким Чен-ун е в кома?

Снимка:

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е в кома, а управлението на страната ще бъде поето от неговата сестра Ким Йо Чонг. Това твърди южнокорейският дипломат Чанг Сонг Мин, цитиран от местни медии и „Дейли мейл”, пише NOVA.

Според него КНДР крие истината за своя управник, който е във влошено здравословно състояние и е поставен на командно дишане. Чанг казва още, че всички записи от изяви на Ким Чен-ун през последните месеци са били фалшифицирани.

Слухове за влошеното здраве на севернокорейския лидер се появиха още в началото на тази година и не бяха категорично опровергани от Пхенян. Държавният лидер не беше виждан на обществено място цели 3 седмици, което породи спекулации, че е болен или дори мъртъв.

Представители на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че Ким Чен-ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея. Според „Йонхап” Ким Йо Чен отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това, тя не е официално посочена за наследник на Ким.  


Коментари (1)

кесо Ами, ами, "малкия" Кимчо е дошел инкогнито на протестите в София маскиран като "умен и красив". Още като видел "революционния" поздрав с вдигнатото юмруче на колегата му Радев веднага решил, че това е неговия човек, зарязал всичко и хоп на жълтите павета в София да мята яйца и домати по "тирана". Това много му харесало и страшно се забавлявал. Живот си жевее "малкия" Кимчо у нас, купон безкрай, хич не го мислете, е, ние да му мислим, ама това е съвсем друга история веке.
25.08.2020 13:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още