Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ким Чен Ун наблюдавал с дъщеря си втория тест на „чудовищната ракета”

Свят

Ким Чен Ун наблюдавал с дъщеря си втория тест на „чудовищната ракета”

Ким Чен Ун наблюдавал с дъщеря си втория тест на чудовищната ракета - Tribune.bg
Снимка:

Държавната информационна агенция на Северна Корея заяви, че изстрелването "потвърждава бойната готовност на междуконтиненталните балистични ракети"

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, придружен от дъщеря си, лично е наблюдавал пробното изстрелване на най-мощната междуконтинентална балистична ракета в страната, съобщават държавните медии. Вчерашният тест на междуконтиненталната балистична ракета Hwasong-17 бе извършен в отговор на "неистовите" съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.
 
Снимки в официалния вестник Rodong Sinmun показаха Ким, който наблюдава как черно-бялата Hwasong-17 – наречена от анализаторите „чудовищна ракета“ – излита в небето.
Някои от изображенията наблягат на това, че лидерът на Северна Корея гледа изстрелването заедно с дъщеря си. Държавните медии никога не споменават нейното име, но южнокорейското разузнаване смята, че това е второто му дете Джу Ае.
 
Държавните медии също пуснаха кадри, показващи Земята от Космоса, за които се твърди, че са направени от камера, монтирана на изстреляната ракета.
Държавната информационна агенция заяви, че изстрелването "потвърждава бойната готовност на междуконтиненталните балистични ракети", добавяйки, че то "не е имало отрицателно въздействие върху сигурността" на съседните страни.
 
По-рано Южна Корея каза, че ракетата е била изстреляна по висока траектория - нагоре, вместо навън, което обикновено се прави, за да се избегне прелитане над съседни страни.
 
Миналата година Северна Корея се обяви за ядрена сила, а Ким наскоро призова за ударно увеличаване на производството на оръжия, включително тактически ядрени оръжия.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати