Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ким Чен-ун се разплака и се извини, че не е оправдал доверието на народа си

Свят

Ким Чен-ун се разплака и се извини, че не е оправдал доверието на народа си

Снимка:

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се разплака по време на своя реч на военния парад за 75-годишнината на управляващата партия. Той се просълзи, след като направи изключително рядко извинение за неуспеха си да ръководи страната през бурни времена, като тези на коронавируса.

Ким свали очилата си и избърса сълзите си - индикация, твърдят анализатори, за нарастващ натиск върху режима му, коментират анализаторите пред в. „Гардиън“.

 

„Нашият народ ми е гласувал доверие, високо колкото небето и дълбоко колкото морето, но аз се провалих винаги да го оправдавам задоволително“, признава лидерът на КНДР.

Позовавайки се на предците си Ким продължи: „Въпреки че ми е поверена важната отговорност да ръководя тази държава, отстоявайки каузата на великите Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, благодарение на доверието на всички хора, усилията и искреността ми не бяха достатъчни, за да ги освободя от трудностите. "

На военния парад бяха представени нови стратегически оръжия, сред които огромно впечатление направи нова междуконтинентална балистична ракета. Въпреки демонстрираното военно надмощие, думите на Ким Чен-ун бяха разчетени от анализаторите като опит за спечелване на симпатиите на севернокорейците.

Икономическите трудност в Северна Корея са подсилени от затварянето на границите и драстичният спад в търговията с Китай, от пандемията, причинена от коронавирусната инфекция и ядрената политика на Ким Чен-ун. Заради ядрените опити на страната са налагани дългогодишни санкции от международната общност.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още