Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ким Чен Ун свиква Политбюро за спешни мерки срещу COVID-19

Свят

Ким Чен Ун свиква Политбюро за спешни мерки срещу COVID-19

Снимка:

На 6 август през КНДР премина и тайфун

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун свика заседание на Политбюро на Централния комитет на работническата партия на Корея (WPK), за да обсъди борбата срещу разпространението на коронавируса и последиците от тайфуна, съобщава БГНЕС. Това се случва докато съмненията, че севернокорейският лидер е в кома още не са опровергани.

На срещата са обсъдени спешни мерки за предотвратяване на щетите от тайфуна който от 26 до 27 август засегна всички райони на Корея, се казва още в съобщението. Участниците са обърнали специално внимание на защитата на жителите на засегнатите провинции от бедствието и минимизиране на щетите върху селското стопанство.

От края на юли проливни дъждове обхванаха северната част на Корейския полуостров, а на 6 август през КНДР премина тайфун. Най-сериозни щети са нанесени на централните и южните провинции на страната. Според вестник Choson Sinbo, публикуван в Япония с подкрепата на Асоциацията на гражданите на Корея, за справяне с кризисната ситуация в страната е мобилизирано ръководството на всички провинции и служители на Министерството на земеделието и военнослужещи от Корейската народна армия. Властите на страната очакват нови природни удари.

На форума са обсъдени и някои от недостатъците на карантинните мерки, въведени за борба с разпространението на пандемията от коронавирус. Политбюро е взело решения за борба с тези недостатъци и засилване на защитата срещу разпространението на инфекцията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още