Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кипър с 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара

Свят

Кипър с 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара

Кипър с 10 млн. евро компенсации за пострадалите от пожара - Tribune.bg

Безвъзмездна помощ от близо 10 млн. евро за пострадалите жители и бизнес в изгорените от катастрофалния пожар райони одобри правителството на Кипър днес. Гласуваха и финансови компенсации за семействата на загиналите в огъня четирима граждани на Египет, съобщава БНР.

Установените до момента поражения възлизат на почти 6 млн. евро. Напълно или частично са унищожени 98 имота, както и превозни средства, селскостопанско оборудване и машини, бе съобщено след правителственото заседание днес.

Безвъзмездни средства на обща стойност около 6 млн. евро ще бъдат отпуснати на жителите на селата за възстановяване на техните домове и имущество.

С още 3 млн. евро ще бъдат подкрепени засегнатите фермери, за да възобновят постепенно стопанската си дейност след опожарените ниви, градини и средства за производство.

Държавата също така ще покрие заплатите и социалните осигуровки за периода от юли до септември на всички работещи, чиито работни места са засегнати от пожара.

Парична помощ ще получат и всички ученици от района. Кипър ще изплати финансови компенсации за четиримата млади селскостопански работници от Египет, които загубиха живота си в смъртоносния пожар. Четирите семейства ще получат общо 620 000 евро в зависимост от броя на членовете си. 

Правителството на Кипър подготвя заявление и ще поиска помощ от Фонда за солидарност на Европейския съюз за преодоляване на последствията от пожара.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати