Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Китайците се изолират в домовете си заради коронавируса

Свят

Китайците се изолират в домовете си заради коронавируса

Снимка:

Здравите спират да контактуват с роднини, които кашлят

Заради новия коронавирус социалните контакти в Китай са силно ограничени, коментира за БТВ Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения.

„Животът е много спрял там. Няма хора и публичните обекти не работят, градският транспорт също. Кина, офиси…Всеки си седи вкъщи и ходи до супермаркет“, обобщи ситуацията бизнесменът.

Той сподели, че заради опасността за здравето им някой хора са спрели да контактуват с близки, които кашлят.

В страната, която тези дни посрещна новата лунна година на плъха, вече има недостиг на маски. По ирония, знаем че плъхът бързо разпространява зарази в реалния живот, което се доказва на практика.

Хората не излизат от домовете си, запасили са се с всичко необходимо от магазините, а местните производители на индивидуални предпазни средства са преустановили договорите си със страни извън Китай, за да могат да снабдят населението.

Туристическата индустрия на Китай първа попадна под ударите на здравната криза в страната. Много планирани пътувания се отказват, а някои държави въвеждат двуседмичен карантинен срок за пътниците, пристигащи от провинциите, за които е обявено извънредно положение.

„Опасно е, защото няма лек и защото симптомите се проявяват след две седмици и всичко това се случва на китайската Нова година“, посочва Цон.

Упорито се твърди, че заразата е тръгнала от Ухан след консумация на ястия от екзотични животни като супа от прилепи, например. Има провинции, в които месата се ядат полуготови.  

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още