Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Класифицирани документи са били открити в бившия кабинет на Джо Байдън

Свят

Класифицирани документи са били открити в бившия кабинет на Джо Байдън

Класифицирани документи са били открити в бившия кабинет на Джо Байдън - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на правосъдието на САЩ преглежда документи, обозначени като класифицирани, открити в бившия офис на президента Джо Байдън в мозъчен тръст, съобщиха от Белия дом, цитирани в световните агенции.

Става дума за близо 10 документа, открити в офиса на Байдън в Центъра за дипломация и глобална ангажираност „Пен Байдън”, посочи телевизия Си Би Ес, като добави, че главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд е поискал от прокурора на Северен окръг Илинойс да прегледа тайните документи, които са били предадени на Националния архив.

Според CBS News, ФБР участва в разследването на секретните документи.

Адвокатът на Байдън отрича документите да се отнасят за периода, когато той е  бил вицепрезидент, но не знае за какво се отнасят документите, нивото на класификация или защо са били там.

Източник на CBS News съобщава,  че партидата не съдържа ядрени тайни и се е съдържала в папка в кутия с други некласифицирани документи.

Министерството на правосъдието отделно проверява работата на бившия президент Доналд Тръмп със силно засекретени класифицирани документи, които той е запазил в курорта си във Флорида, след като е напуснал Белия дом през януари 2021 г. На 8 август агенти на ФБР извършиха с разрешение на съда обиск в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго. Около 100 документа, обозначени като класифицирани, бяха сред хилядите иззети записи.

„Кога ФБР ще извърши обиск в многобройните домове на Джо Байдън, може би дори в Белия дом? Тези документи определено не са били разсекретени”, заяви Тръмп в публикация в социалната си мрежа късно снощи.

 

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети