Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ключова среща между президентите на Русия и Украйна

Свят

Ключова среща между президентите на Русия и Украйна

Путин и Зеленски ще се срещнат лично за първи път

Руският президент Владимир Путин и неговият колега Володимир Зеленски ще се срещнат за първи път. Преговорите в „нормандски формат” в Париж са с посредничеството на Германия и Франция. Представители на Москва и Киев не изключват и двустранна среща в кулоарите.

Надежда за решаване на кризата в Източна Украйна се появи, след като новата власт в Киев се съгласи да изтегли войниците си от три зони в Донбас, както и на някои други отстъпки. Много украинци не са доволни и наричат това поведение "капитуалция" пред Русия.

В Париж ще се търсят възможните решения на конфликта в Украйна почти пет години след споразумението от Минск през февруари 2015 г. То бе и първият по-сериозен опит за прекратяване на огъня. По официални данни жертвите, откакто в Донецк и Луганск обявиха т. нар. народни републики, са най-малко 13 хил. души.

Притесненията за изхода от срещата са, че Зеленски, който до избора си тази година бе популярен комик, е твърде неопитен в голямата политика. Два дни преди срещата той посети зона на бойни действия в Донецка област, където обеща армията да се приближава към стандартите на НАТО. От седмици той е под натиск от опозицията, че в желанието си да сложи край на конфликта, както обеща на изборите, може да е готов да направи твърде много отстъпки, или дори да "капитулира".  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив