Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кметът на Киев Виталий Кличко: Службите в Киев се подготвят за евентуална военна ситуация

Свят

Кметът на Киев Виталий Кличко: Службите в Киев се подготвят за евентуална военна ситуация

Кметът на Киев Виталий Кличко: Службите в Киев се подготвят за евентуална военна ситуация - Tribune.bg
Снимка:

Градските служби на Киев са получили инструкции и се подготвят да предотвратят възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер. Това съобщи по време на брифинг кметът на Киев Виталий Кличко.

В момента е осигурено допълнително производство на електроенергия, което дава възможност да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация. Предприятията са подсигурени с гарантирана непрекъсната връзка в случай на изключване на мобилните комуникации и интернет. Усъвършенства се системата за оповестяване на населението и служителите на службите в града. Сформирана е комисия по въпросите на евакуацията на населението на ниво градска администрация и във всеки отделен район на столицата. Градските служби са получили инструкции и работят в условия на предотвратяване на извънредна ситуация от военен характер”, каза Кличко. Според него, цялата система за осигуряване на нормалното функциониране на живота в Киев работи без проблеми. Усилията на властите в града са насочени към предотвратяване на евентуални провокации и към това как да се справят в случай на нападение. Тoй увери, че властите в столицата действат в съответствие с ясен план, а всички органи работят в тясна координация.

В момента в Киев има над 500 хранилища, разположени до обекти от критичната инфраструктура, и почти 4 500 съоръжения за двойна употреба, където в случай на извънредна ситуация могат да се укрият жителите на столицата.

„Това са подземни паркинги, топли връзки, метро, мазета и сутерени”, уточни Кличко. „Не изпадаме в паника и не се страхуваме, но сме готови за всякакъв сценарий на събитията”, каза кметът на Киев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати