Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кметът на Ню Йорк бесен заради тайна сватба с хиляди гости без маски

Свят

Кметът на Ню Йорк бесен заради тайна сватба с хиляди гости без маски

Снимка:

Синагога в Бруклин трябва да бъде разследвана заради данни, че е била домакин на тайна сватба с хиляди гости без маски по-рано този месец. Това събитие буквално вбеси кметът на Ню Йорк Андрю Куомо.

"Ако това се е случило, ще бъде грубо погазване на закона", каза Куомо по време на брифинг в Ню Йорк. „Това е незаконно. А и е неуважение към хората в Ню Йорк. "

Вестник “Ню Йорк Пост“ съобщи за сватбата, която се е провела на 8 ноември.

Запис е документирал как около 7000 последователи на консервативно течение в юдаизма празнуват встъпването в брак на роднина на равина на храма "Йетев Лев" Аарон Тайтелман в Бруклин. "Всички присъстващи са били без маски и не са спазвали никаква дистанция", допълва медията. 

Организаторите на тайното събитие са го пазили в тайна като поканите са се правели от уста на уста, без писмени известия. Американските медии предполагат, че до разкритието се е стиганало, след като участник е заснел тържеството и го е пуснал в Интернет. 

Властите в щата Ню Йоркс са наредили религиозните церемонии на закрито да се провеждат до 50 % от капацитета на помещението заради коронавируса.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още