Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Колко пари взимат в ЕП: Кипърският евродепутат-инфлуенсър разкри тайната (ВИДЕО)

Свят

Колко пари взимат в ЕП: Кипърският евродепутат-инфлуенсър разкри тайната (ВИДЕО)

Колко пари взимат в ЕП: Кипърският евродепутат-инфлуенсър разкри тайната (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

24-годишният блогър в YouTube Фидиас Панайоту, който беше избран за независим евродепутат от Кипър, разкри колко пари месечно получват членовете на Европарламента. Той засне видео в TikTok, в което обяснява колко пари отпуска институцията на избраниците. По-известният като „Фидиас“ с 2,64 милиона абонати в YouTube, разказва за зашеметяващата си заплата и допълнителните придобивки, които идват с позицията му на член на Европейския парламент.

„Получавам 8 000 евро на месец заплата. Освен това всеки работен ден, когато дойда тук в парламента и се разпиша, получавам още 350 евро.”, казва инфлуенсърът.

„Освен това имам 30 000 евро на месец за заплатите на моя екип. Освен това мога да имам офис в моята страна и те ми дават 5000 евро на месец за това. Имам още 4 000 евро на месец, за да рекламирам работата си в ЕП“, разказва евродепутатът-блогър.

„Друг страхотен разход: позволено ми е да използвам 10 000 евро на месец, за да доведа хора тук в парламента за няколко дни, за да се срещнат и да разберат какво правим тук.“

„В допълнение към всички тези пари, получавам някои предимства, като например да имам шофьор тук в Брюксел, който да ме вози, както и билети за бизнес класа, за да летя обратно до моята страна“. Той подканва своите фенове в социалната мрежа да оставят коментар за това дали евродепутатите са високо или ниско платени.

@fidiasmep

How Much Politicians Get Paid

♬ original sound - fidias

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати