Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Колоната на ЧВК „Вагнер“ се движи по магистралата в района на Воронеж?

Свят

Колоната на ЧВК „Вагнер“ се движи по магистралата в района на Воронеж?

Колоната на ЧВК Вагнер се движи по магистралата в района на Воронеж? - Tribune.bg

Колоната на ЧВК „Вагнер“ се движи по магистралата в района на Воронеж. Това се твърди във видео, разпространявано в канали в „Телеграм“. Воронеж се намира на по-малко от 600 км от Москва или на около 7 часа път по магистралата.

Сутринта в събота Евгений Пригожин обяви, че контролира Ростов на Дон и че е в щаб квартирата на военното командване.

Пригожин обяви, че контролира Ростов на Дон и че е в щаб квартирата на военното командване

Всички масови събития във Воронежска област са отменени. Областният управител обаче твърди, че ситуацията е под контрол.

Междувременно на магистрала М4 „Дон“ в Московска област се готвят за „посрещане“ на наемниците на Пригожин. Всички автомобили се проверяват на входа на Москва.

Руските региони масово засилват мерките за сигурност. В Ростов и Воронеж — масово пътищата са затворени, а всички събития – отменени. В Москва, Московска и Липецкая области са обявени антитерористични операции.

Към момента се знае, че ЧВК „Вагнер“ е превзела централата на Министерството на отбраната на Руската федерация, сградата на Министерството на вътрешните работи и няколко други важни сгради в Ростов. Ростов е парализиран, входовете и изходите на града са блокирани.

Снощи Пригожин съобщи за обстрел срещу „Вагнев“ от руски войски и обеща да отмъсти на ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Обрат: Наемниците на Путин от Вагнер тръгват срещу него, Пригожин се закле да търси мъст


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети