Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Коментарите след срещата в Анкара: Мъжете на столове, а жената – на дивана (ВИДЕО)

Свят

Коментарите след срещата в Анкара: Мъжете на столове, а жената – на дивана (ВИДЕО)

Коментарите след срещата в Анкара: Мъжете на столове, а жената – на дивана (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Разпределението на местата на срещата в Анкара на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел предизвика коментари и критики в социалните мрежи, телевизиите и медиите. На видеокадри от срещата се вижда как тримата влизат в залата за срещи, в която има само два стола, на които веднага сядат Реджеп Ердоган и Шарл Мишел, а Урсула фон дер Лайен остава права. Тя остава дълбоко учудена, не скрива недоумението си защо за нея няма място, след което сяда на дивана.

В крайна сметка председателят на ЕК сяда по-далеч от колегите си, срещу турския външен министър, който е под нейния ранг по протокол, коментират изданията.

Очевидното пренебрежение дойде в деликатен момент, когато ЕС и Турция се стремят да възстановят връзките си, въпреки опасенията за резултатите на Анкара относно правата на човека, включително защитата на жените.

И сега всички се питат гаф или провокация от страна на Турция е случката на среща, целяща да стопи леда между Турция и ЕС.

„Първо те се оттеглят от Истанбулската конвенция, а сега оставят председателя на Европейската комисия без място на официално посещение. Срамно. #WomensRights“, написа испанският член на Европейския парламент Ираче Гарсия Перес.

Германският евродепутат Сергей Лагодински писа за изказването на Фон дер Лайен, че „„ Хмм “е новият термин за „ отношенията между ЕС и Турция не трябва да бъдат такива“.

Но не цялата ярост беше насочена към турската страна. Холандският евродепутат Соф ин'т Велд беше оставен да се пита защо Шарл Мишел е мълчал, когато колежката му е била оставена без място.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети