Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Конте обмисля как да реши полическата криза в Италия

Свят

Конте обмисля как да реши полическата криза в Италия

Снимка:

Италианският премиер Джузепе Конте не бърза в решението си на политическата криза, предизвикана след напускането на коалиционния му партньор вчера, пише Ройтерс. Партията, оглавявана от бившия премиер Матео Ренци излезе от управляващата коалиция в сряда като представи дълъг списък с оплаквания за начина, по който Конте се е справил с извънредните ситуации в здравеопазването.  Въпреки това, групата на Ренци остави отворена вратата за връщане обратно, докато може да бъде разработен нов политически пакт.

„Не е въпросът кой, а какво се прави", каза Елена Бонети, един от двамата излизащи министри на "Италия Вива", пред Радио 24. Самият Конте не е коментирал публично напускането, но и не показва, че ще подаде оставак,а пише агенцията.

Една от възможностите е да опита да слоби група от опозиционери, които да подкрепят правителството.

„Конте иска да отиде в парламента и да види дали не може да изгради алтернативно мнозинство там", заяви анонимен държавен служител.

За да направи това, той ще трябва да намери около 25 депутати в 630-местната долна камара и до 18 в 315-местния Сенат. Такова мнозинство обаче би било много крехко и би затруднило провеждането на значима реформа. В противен случай той ще трябва да преглътне гордостта си и да се опита да сключи нов съюз с Ренци, един от най-опитните политици в Италия, коментира Ройтерс.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още