Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Коронавирусът: Една смърт на всеки 15 секунди

Свят

Коронавирусът: Една смърт на всеки 15 секунди

Снимка:

Глобалната смъртност от коронавируса надхвърли 700 000 души, като един човек умира на всеки 15 секунди през последните седмици, съобщава Дойче веле, пише БГНЕС.

Данните за смъртността от последните две седмици се равняват на около 247 смъртни случая на час или един на всеки 15 секунди средно. Диагностицирани са над 18,5 милиона души, а около 11 милиона са се възстановили.

Ваксината

Швейцария е близо до подписване на сделка за осигуряване на достъп до коронавирусна ваксина, която в момента се разработва от американската фирма „Модерна“, според директора на Федералната служба по обществено здраве на страната.

"Намираме се само на няколко часа от подписването на договор за покупка. С този договор ще я получим много бързо", заяви директорът на службата Паскал Струплер по швейцарската телевизия.

В Индия производителят на лекарства „Зидус Кадила“ заяви, че е установено, че кандидатът му за ваксина е безопасен и добре поносим от пациенти в ранен стадий. Ваксината, ZyCoV-D, сега ще премине в изпитване в среден етап, заявиха от компанията. Последните етапи на ZyCoV-D трябва да приключат до февруари или март. Ако бъде одобрена, компанията може да произвежда до 100 милиона дози годишно като начало.

Обединеното кралство се договори за съвместна инвестиция за милиони лири с френската компания „Валнева“, която ще модернизира производствена база за производство на възможна коронавирусна ваксина. В изявление правителството заяви, че модернизираното съоръжение потенциално би могло да произведе 100 милиона дози ваксина за Великобритания и други страни. Предишни разговори показаха възможна инвестиция в съоръжение в Ливингстън, Шотландия.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още