Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Коронавирусът: Основна тема на дебата между двамата кандидати за вицепрезидент в САЩ

Свят

Коронавирусът: Основна тема на дебата между двамата кандидати за вицепрезидент в САЩ

Коронавирусът: Основна тема на дебата между двамата кандидати за вицепрезидент в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатите за вицепрезидент в САЩ се изправиха един срещу друг в 90 минутен дебат, който през цялото време беше под знака на коронавируса. Майк Пенс и опонентката му Камала Харис се поздравиха от разстояние като излязоха на сцената в Университета на Юта в Солт Лейк Сити. За разлика от кандидатите за президент, техните вицета пропуснаха частта с личните обиди и прекъсването на опонента.
"Американският народ стана свидетел на най-големия провал на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ.
"Нашата страна премина през изпълнен с предизвикателства период тази година. Но искам американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп постави здравето на Америка на първо място", каза в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември.  
Модератор беше ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. „Ю Ес Ей тудей” Сюзан Пейдж.

Камала Харис заяви в дебата, че няма да се възползва от ваксина срещу коронавирус, ако тя е препоръчана от действащия президент Доналд Тръмп. "Ако Доналд Тръмп ни каже да използваме дадена ваксина - аз няма да я приема", отбеляза Харис, добавяйки, че ако все пак подобна ваксина бъде препоръчана от медицинските специалисти, тя ще бъде първата, която ще се ваксинира.

От своя страна вицепрезидентът Майк Пенс посочи, че коронавирусният план на тандема Джо Байдън - Камала Харис "изглежда плагиатски".

И двамата кандидати имаха силни моменти и няколко препъвания, коментират агенциите.  

Същевременно броят на хората с позитивен тест за Covid-19 в САЩ нарасна в сряда с 50 814, като общият брой в страната достигна 7 546 488, според данните от университета "Джонс Хопкинс". Данните също така показват, че смъртните случаи, свързани с коронавируса, са се увеличили с 941 за последните 24 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати