Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Коронавирусът стигна и до Антарктида

Свят

Коронавирусът стигна и до Антарктида

Снимка:

Антарктида вече не е единственият континент без заразен с коронавирус. Оказва се, че 36 човека от чилийската научна станция са с COVID-19, съобщи вестник „Tercera“, позовавайки се на информация от въоръжените сили.

Случаите на заразяване с коронавирус са открити в антарктическата научна станция "Bernardo O’Higgins Riquelme". От всички 36 заболели 26 са военнослужещи, а останалите 10 са служители на фирмата – подизпълнител, която провежда планови дейности в базата.

Всички заразени са евакуирани от медицинския научен персонал след проявата на симптоми, а по-късно са им направени и PCR-тестове, пише БГНЕС.

На практика е заразен целият личен състав на намиращите се там чилийски военни, които изпълняват мисия в арктическата база. След евакуирането им помещенията са дезинфекцирани щателно.

На 17 декември ВМС на Чили съобщи, че екипажъг на кораба „Sargento Aldea“ е започнал профилактична карантина, след като са били регистрирани три случая на коронавирус сред 208-членния екипаж. Корабът е бил на посещение в базата „Bernardo O’Higgins Riquelme“ от 27 ноември до 10 декември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още